POLITIKA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

1. UVOD

Podjetje Loteks d.o.o. (v nadaljevanju Loteks) spoštuje vašo zasebnost, zato v naši družbi varstvu osebnih podatkov posvečamo posebno pozornost. V nadaljevanju tako opisujemo, kako zbiramo vaše osebne podatke, in s kakšnim namenom jih zbiramo, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, s kom jih delimo, ali te podatke obdelujemo na podlagi podanega soglasja ali na drugi pravni podlagi, kako jih varujemo in kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Naša spletna stran www.loteks.si (v nadaljnjem besedilu: “spletna stran”) uporablja z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje piškotke in druge sorodne tehnologije, vsi osebni podatki pa so obravnavani v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (EU) 2016/679 z dne 27. aprila 2016 (v nadaljevanju Uredba GDPR).

2. KDO JE ODGOVOREN ZA OBDELAVO VAŠIH POSLANIH PODATKOV?

Vaše osebne podatke obdeluje:

    • Loteks d.o.o.
    • Prešernova cesta 8, 8210 Trebnje, Slovenija
    • Elektronski naslov: info@loteks.si

3. KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO IN ZAKAJ?

Zbiramo le podatke, ki so nam potrebni – npr. za zagotavljanje naših storitev, za komunikacijo z vami, ali da izboljšamo naše storitve. Podatki, ki se nanašajo na uporabnika vključujejo med drugim podatke, ki jih Loteks pridobi in obdeluje na podlagi vstopa uporabnika na spletno stran (piškotki, spletna analitika) in/ali podatke, ki jih uporabnik prostovoljno posreduje kot so: ime, priimek, naslov, telefonske številke, e-pošta, itd.

Prostovoljno posredovanje podatke Loteks obdeluje na podlagi 6. a) člena Uredbe GDPR – na podlagi posameznikove veljavne privolitve.

4. S KOM DELIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Podatke delimo le s partnerji, ki nam omogočaj izvedbo naših storitev (npr. dostava blaga), ki skrbijo za vzdrževanje spletne strani in nam nudijo gostovanje, itd., pri čemer skrbimo, da naši partnerji podatke obdelujejo v skladu z veljavno zakonodajo in z ustreznimi pogodbenimi zaščitnimi ukrepi.

5. KAKO DOLGO IN NA KAKŠEN NAČIN HRANIMO PODATKE?

Vaše osebne podatke hranimo na način, ki je skladen z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, in samo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namenov, za katere so bili zbrani. Podatke hranimo v ustrezno zaščitenih podatkovnih bazah na podlagi izrecne privolitve posameznika ali na podlagi zakonsko dopustnih namenov.

6. IZ KATERIH VIROV PRIDOBIVAMO OSEBNE PODATKE?

Ob uporabi spletne strani.Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.

Prekdružabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je uporabnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

Prekvaših vprašanj po elektronski pošti, obrazcev, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije.

7. KAKŠNE PRAVICE IMATE NAD VAŠIMI PODATKI?

Uporabnik nosi odgovornost za posredovanje in verodostojnost osebnih podatkov ter kontaktnih informacij. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov in zahteva izbris teh podatkov. Uporabnik obenem potrjuje, da je bil seznanjen z dejstvom, da ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj – razen, če je ta pravica omejena z veljavnimi predpisi. V tem primeru bomo storili vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve. To ne vključuje podatkov, ki jih moramo hraniti v administrativne, pravne ali varnostne namene.

V primeru spremembe vaših podatkov, lahko kadarkoli zahtevate vpogled, popravke ali zahtevate izbris in sicer preko e-naslova info@loteks.si.

8. KONTAKTNI OBRAZEC

Če nam obiskovalec preko kontaktnega obrazca pošlje sporočilo, bomo zbrali podatke, ki so bili vnešeni v obrazec, IP naslov in podatke brskalnika, ter podatke, ki pomagajo pri odkrivanju neželenih sporočil. Podatke, zbrane skozi kontaktni obrazec ne uporabljamo za marketinške namene.

9. POVPRAŠEVALNI OBRAZEC

Če nam obiskovalec preko povpraševalnega obrazca pošlje sporočilo, bomo zbrali podatke, ki so bili vnešeni v obrazec, IP naslov in podatke brskalnika, ter podatke, ki pomagajo pri odkrivanju neželenih sporočil. Podatke, zbrane skozi povpraševalni obrazec ne uporabljamo za marketinške namene.

10. PRIJAVA NA E-NOVICE

Ponudnik obiskovalcem spletne strani ponuja naročilo na elektronske novice (e-novice). Pri naročilu na e-novice ponudnik poleg vaše IP številke obdeluje vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec ter datum in čas prijave. Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih za področje, ki ga izberete in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite, kar lahko storite kadarkoli in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo. Obveščanje po elektronski pošti se ne izvaja preko spletne strani www.loteks.si. Z vpisom elektronske pošte v rubriko “prijava na e-novice”, se šteje, da soglašate, da ponudnik vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih za izbrano področje, ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko kot uporabnik iz sistema sporočil kadarkoli izpišete.

Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, ponudnik obvestil ne bo pošiljal na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. Ponudnik za prijavo na e-novice uporablja sistem predhodne odobritve oziroma uporabnikove privolitve, kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki podajo izrecno soglasje za prejemanje elektronskih obvestil.

Ponudnik spletne strani uporablja MailChimp kot marketinško avtomatsko platformo. S prijavo na e-novice uporabnik potrdi, da se posredovani podatki prenesejo na MailChimp, z namenom procesiranja, v skladu s ponudnikovimi pravilnikom in pogoji o zasebnosti.

11. VARNOST PODATKOV

Čeprav nobena spletna storitev ni 100% varna, si zelo prizadevamo zaščititi vaše osebne podatke, zato izvajamo tehnične in organizacijske ukrepe za zagotovitev ustrezne ravni varnosti in zaščite podatkov, upoštevaje med drugim naravo vaših osebnih podatkov, ki jih je treba zaščititi. Takšni ukrepi predvidevajo preprečevanje vsakršnega nepooblaščenega razkritja ali dostopa, naključnega ali namernega uničenja ali naključne izgube ali spremembe ter drugih nezakonitih oblik obdelave.

12. VARSTVO PRI MEDNARODNIH PRENOSIH

Vaših podatkov ne bomo prenašali v države zunaj Evropskega gospodarskega prostora.

13. ZAŠČITA CAPTCHA

Ta spletna stran v določenih primerih uporablja storitev Google reCAPTCHA v3, ki prepreči, da bi besedilna polja uporabili avtomatizirani programi/boti. Ta preizkus pomaga ohranjati varnost naše spletne strani in preprečuje pošiljanje neželenih sporočil uporabnikom.

Ob preizkusu se zbirajo podatki in informacije o strojni in programski opremi uporabnika, ki so poslani družbi Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. Google teh podatkov ne bo uporabil za prilagojene oglase.

Dodatne informacije najdete v njihovem pravilniku o zasebnosti tukaj in tukaj.

14. POSTOPEK V PRIMERU VDORA ALI KRŠITVI

V primeru vdora v našo spletno stran in dostopom do vaših osebnih podatkih, vas bomo o tem obvestili najkasneje v treh delovnih dneh.

15. NA KOGA SE LAHKO OBRNETE V PRIMERU, ČE IMATE VPRAŠANJA ALI ZAHTEVKE GLEDE OSEBNIH PODATKOV?

Za vsa vprašanja, zahteve ali pritožbe v zvezi z uporabo te politike ali za uveljavljanje vaših pravic na podlagi te politike se lahko obrnete na nas na kontaktni točki za varstvo osebnih podatkov:
info@loteks.si in Loteks d.o.o., Prijateljeva cesta 8, 8210 Trebnje, Slovenija.

16. PIŠKOTKI

16.1. Kaj so piškotki?

Piškotke uporablja večina spletnih strani za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami uporabnikov spletnih strani. Razlog za uporabo piškotkov na naši spletni strani je njihova lastnost, da lahko shranjujejo podatke o posameznih spletnih straneh (podrobnosti o njenih prilagoditvah), zbiranju različnih statistik in navedb spletnega uporabnika – saj se lahko le z njimi spremlja pogostost obiskovanja določene vsebine na spletnih straneh. Z uporabo piškotkov ocenjujemo učinkovitost zasnove spletne strani ter tudi ustreznost vsebine na podstraneh.

16.2. Nujno potrebni piškotki

Nekateri piškotki zagotavljajo, da določeni deli spletne strani delujejo pravilno in da vaše uporabniške nastavitve ostajajo znane. Z namestitvijo nujnih piškotkov vam olajšamo obisk naše spletne strani. Tako vam med obiskom naše spletne strani ni treba večkrat vnašati istih podatkov. Te piškotke lahko namestimo brez vašega soglasja.

16.3. Sledilni piškotki

Sledilni piškotki so piškotki ali katera koli druga oblika lokalnega shranjevanja, ki se uporabljajo za ustvarjanje uporabniških profilov za prikaz oglaševanja ali za sledenje uporabniku na tej spletni strani ali na več spletnih straneh za podobne tržne namene.

16.4. Privolitev na piškotke

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vam bomo prikazali pojavno okno z razlago o piškotkih. Takoj ko kliknete na “Sprejmi”, se strinjate z uporabo piškotkov, ki ste jih izbrali v pojavnem oknu, kot je opisano v tej politiki piškotkov. Uporabo piškotkov lahko onemogočite prek brskalnika, vendar upoštevajte, da naša spletna stran morda ne bo več delovala pravilno.

16.5. Nastavitve piškotkov

Če želite spremeniti nastavitve piškotkov ali zavrniti piškotke, to lahko storitve tukaj. V primeru, da imate še vedno odprto okence spodaj na zaslonu v spletni strani. Z klikom na “Sprejmi”, se strinjate z uporabo piškotkov, z klikom na “Zavrni”, se ne strinjate z uporabo piškotkov.

16.6. Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji »pomoč« (»help«) vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere podstrani morda ne bodo delovale pravilno.

16.7. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

Ime piškotka Namen Trajanje Piškotek koristi
_ga Za spremljanje in sledenje spletne analitike do 2 leti Google Analytics
_gid Za spremljanje in sledenje spletne analitike 1 dan Google Analytics
cookielawinfo-checkbox-non-necessary Ta piškotek nastavi vtičnik GDPR Cookie Consent. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje soglasja uporabnika za piškotke v kategoriji „Nepotrebno“. do 1 leta GDPR Cookie Consent

16.8. Spletna analitika – Google Analytics

Kadar koli uporabnik dostopa na spletno stran, se avtomatično beležijo nekateri neosebni podatki. Te informacije uporabljamo za izboljševanje vsebin in uporabnosti in ti podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretjim osebam. Uporabljamo storitev Google Analytics in v kolikor si želite pogledati njihovo politika zasebnosti storitve je to na voljo tukaj.

16.9. Vgrajene vsebine iz drugih strani (npr. YouTube, LinkedIn …)

Na naši spletni strani lahko najdete povezave do spletnih strani tretjih oseb. Te spletne strani morajo imeti lastne pravilnike o zasebnosti, ki jih morate preveriti. Lahko zbirajo vaše podatke, uporabljajo piškotke, vgradijo dodatno kodo za sledenje in nadzirajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z to vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno stran (npr. YouTube, LinkedIn …). Za njihove politike ne sprejemamo nobene odgovornosti ali odgovornosti, saj nad njimi nimamo nadzora.

17. SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Čeprav bo večina sprememb najverjetneje minimalnih, lahko občasno spremenimo politiko zasebnosti in piškotkov. Vse bodoče spremembe naše politike zasebnosti in piškotkov, bomo objavili na tej podstrani. Prosimo, da za kakršnekoli posodobitve ali spremembe, redno preverjate našo politiko zasebnosti.

18. DNEVNIK SPREMEMB

29.3.2023: Dodajanje politike zasebnosti in piškotkov

19. VELJAVNOST POLITIKE

Ta Politika je objavljena na spletni strani www.loteks.si in velja od 29. marca 2023 dalje.

20. KONTAKTNI PODATKI

Za vprašanja in / ali komentarje glede naše politike piškotkov in izjav nas kontaktirajte z uporabo naslednjih kontaktnih podatkov: